Monday, 29 October 2012

Desa Saujana, Hulu Langat (Part 2)


Masa datang ofis developer beberapa bulan lepas, lupa pulak nak amik gambar rumah. Lepas tu, bila pergi balik....sampai lewat dan ofis dah tutup.  

Last sekali, aku amik je gambar rumah yang ada kat luar ofis dia orang.  Walaupun tak berapa jelas, tapi moga dapat membantu sesiapa yang berminat…sama ada nak proceed untuk pergi ofis developer atau cari projek lain.

Sebelum ni, ada review secara ringkas pasal projek Desa Saujana, Batu 14, Hulu Langat ni….klik sini.
 

Rumah Berkembar....masa call developer, dia orang kata ada saiz 35 x 90 sahaja...

Rumah Teres 2 Tingkat....hanya ada saiz 20 x 65 sahaja....

Untuk maklumat lebih tepat, sila call developer 03-87243133. 
 




92 comments:

  1. Hulu Langat, sekitar luar lembah Kelang sekarang ni memang jadi tumpuan.. bila kena dengan harga, rembat sajaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..sekarang developer besar dah melangkau ke Semenyih/Bangi Lama sebab kat sana masih banyak tanah

      Delete
  2. Mahal giler....

    ReplyDelete
  3. Setuju...mahal giler coz public transport pn xde...srii mas pn x semahal ni

    ReplyDelete
  4. Setuju...mahal giler coz public transport pn xde...srii mas pn x semahal ni

    ReplyDelete
  5. Setuju...mahal giler coz public transport pn xde...srii mas pn x semahal ni

    ReplyDelete
  6. Setuju...mahal giler coz public transport pn xde...srii mas pn x semahal ni

    ReplyDelete
  7. harga rumah teres bermula rm370k...semi-D pulak bermula rm450k.

    Memang agak mahal dan kenaikan harga yang mendadak jika dibandingkan dengan nilai pasaran di kawasan sekeliling.

    ReplyDelete
  8. Asslama. Ade sesape yg dh beli rumah ni?

    ReplyDelete
  9. Memang mahal.. X masuk akal.. Beter JANGAN BELI..
    Rumah teres 1 tingkat double semi-d RM 490K
    Rumah teres 2 tingkat RM 390K
    Public Transport = Jarang² (Ada Pon Laluan Terhad)
    Jalan Raya = 1 way.. Berdebu.. (Lori Besar² & Laju² lak 2) Jem Tiap² hari
    Kalau Hujan Lebat Lagi La.. Jalan In/Out Ke Kajang Banjir.
    Exit to Ampang : 15 Minit (Kalau Jalan Clear/T.Malam)
    Exit to Batu 9 : 20 Minit (Kalau Jalan Clear/T.Malam/X Banjir)
    Kemudahan = Sek & Kedai makan Banyak la.. (MYDIN, KK, SPEED 99)
    Bank ATM CIMB & MAYBANK kat Petronas (Apa Barang)
    Petro Pump 1 je Petronas (Latest Update Esso With KFC)

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Sorry Pembetulan Sikit.. Hahaha
      Rumah teres 1 tingkat semi-d RM 490K
      Rumah teres 2 tingkat RM 390K

      Delete
  10. tanah kubur pon dah mahal kat kl nie,...lagi la tanah umah....nak carik tempat tak jem..seremban pon jem...

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah semalam dpt booked satu

    ReplyDelete
  12. kepada yg dapat book tu...buleh cerita sikit berapa harga semua, down payment ...terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku, bukan book tp da beli...mula2 bayar book 3k, pas2 loan approve
      byr 10% - 3k tu. semua caj developer byr. n utk bank serap dlm loan.
      aku dpt bank muamalat. first dulu wat BIMB, tp encik bank lambat proses.

      Delete
    2. me too..bank islam lambat sgt...saya pun amik bank muamalat...progress rumah tu bagus kan??rasa2, mesti boleh siap awal..

      Delete
  13. as my understanding:
    they will launch double story 20 x 75 coming soon , the price is 453,000, booking 10%, stamp duty 9K
    For double story 20 x 65, the price is 390K,10% dwpymnt, stamp duty around 7K, but if 1st applying home loan would be 50% disc for stamp duty...and fyi already fully booked for 20 x 65......

    ReplyDelete
  14. as my understanding:
    they will launch double story 20 x 75 coming soon , the price is 453,000, booking 10%, stamp duty 9K
    For double story 20 x 65, the price is 390K,10% dwpymnt, stamp duty around 7K, but if 1st applying home loan would be 50% disc for stamp duty...and fyi already fully booked for 20 x 65......

    ReplyDelete
  15. yup.. nowadays kat KL dah takde terrace house new project.. ade pun sub sale.. klu nak dekat skit ampang saujana.. mahal giler sume 600k and above...
    yg projek ni, tanah rizab melayu.. untuk org melayu sahaja..
    even indonesia pun x dibenarkan, they need birth certificate during application.

    ReplyDelete
  16. yess akhirnya aku pon da buy ruma double story kat situ.....da survey byk tempat mmg tempat ni la yg terkahir dalam jajahan KL leh cari double story yg strategikk dekat ngn KL.....da mati kutu nak cari jauh2 n tak larat nak tempoh jem if stay at Bangi to KL or Kajang to KL.....sib baik bukit ampang nye road dapat membantu....arap2 leh jumpa komuniti yg lain bila da siap ek...

    ReplyDelete
  17. tahniah sape yang dah beli. insyaallah..kalau ada kelapangan, nanti saya postkan gambar projek progress...

    ReplyDelete
  18. Berbaloi untuk young family yg x suka duduk apartment/flat dan ingin own landed property - dekat dengan ofis tak perlu bayar tol lagi dan jimat minyak travel. Pemandangan pun cantik... bukit-bukau hijau. Banyak kemudahan di sekitar sini terutamanya masjid Batu 14...tempat rekreasi pun OK (Sg. Congkak)... takdelah jauh sgt. Dekat dengan pekan Ampang ada Carrefour. Pasal transport awam Bas U410 Taman Megah, U412 Jln Hulu Langat (GoogleMap Transit)...tak pasti kekerapannya tapi ok bila dah siap MRT.

    Sudah selesai 10% downpayment untuk 20'x65'..tunggu bank disburse loan... sekarang developer demand another 10%

    ReplyDelete
  19. salam.. alhamdulillah sy dpt unit phase 1 @ rm390k.. dan dah pun selesai segala proses S&P, bank loan, lawyer, & 10% down payment +1k deposit utilities..
    next after 6months kena stamp duty on transfer dlm 4k++..
    ari tu ada lalu tapak projek.. yg umah kat depan2 tu dah naik.. almost 50%..
    tp apa yg dimention oleh developer, dorang tak buat pagar keliling or guard house.. penduduk sendiri yg kena sepakat utk build up nanti.. :-)

    ReplyDelete
  20. tahniah pada tuan2..

    saya ada letak gambar progres tapak projek utk tatapan bersama :)

    ReplyDelete
  21. Msih byk kekosongan lg x..

    ReplyDelete
  22. boleh try call developer..

    i) Double Storey Terrace House 20' x 65' from RM 390,000 onwards (Sold Out )
    ii) Double Storey Terrace House 20' x 75' from RM 453,000 onwards
    iii) Single Storey Semi-Detached House from RM 492,000 onwards

    BELMAS JOHAN SDN BHD
    Tel: 03-8724 3133





    ReplyDelete
  23. wahhh dh makin byk komen pasal housing sini.. im one of the buyer..

    Reason aku beli:
    1 - rizab melayu & Freehold
    2 - x dpt dh below rm400k (double storey 20 x 65 Built up 1950 sqft) umah dekat ngn KL ni..klau ader gtau aku.. heheheh..im doin my own survey..
    3 - aku kerja kt KL, gile la plak kn nk beli kt semenyih/sg.buloh 20x70 rm370k B.U 1450 sqft..jauh ngn tol bagai lagi.. heheh
    4 - alhamdulilah aku pg kerja transport sendiri, so x kisah sgt xde public transport.
    5 - Bank xde? aku sbb kerja, so siang mmg ader kt opis jek, so pg bank kt area opis.. so bank x perlu sgt untuk aku.. draw duit pun stesen myk byk
    6 - dkat ngn fmly aku, 15 minit smpi umah fmly.. senang nk jenguk mak ayah nti..
    7 - built up umah tu besar.. 1950 sqft, umah skang mmg size 20x75 tp umah kecik jek, parkg yg panjang, which aku x minat sbb pada aku biar dlm umah yg besar.. mmg org kata nti leh extent umah, tp nk extent pun puluh ribu gak kan..heheh..so kena consider gak tu..
    8 - layout umah tu nice and fully function.. aku suka, saper x suka i dont care..ekekek
    9 - kedai xde? heheeh turun area carrefour, bersepah kedai (7 minit jek nk ke carrefour).. lajak sket ke jln hospital ampang (10 minit), naaahhh KFC,McD, Pizza, maybank, cimb,public bank, the store, klinik, kedai jahit baju, food court, kedai ikan, kedai buku, kedai kasut, petronas, shell,7 eleven,
    aku story base sbb aku duk dkt area tu dh dekat 28 tahun..
    10 - tol free, aku nk pg kerja xperlu tol ok,, hehehe,,, tol AKLEH jek pun..
    11 - dkat ngn KL, senang nk bershopping sumer..
    12 - aku ader anak, so end up duk situ nti kena antar anak umah org, so aku pikir klau aku kt tmpt kerja (kerja kt KL), anythg emergency, xdela jauh sgt aku nk rush back balik umah..
    13 - konsep aku, kuar taman tu, pg kiri masuk kota metropolitan, kona kanan masuk suasana kampung.. hehehhe.. tempat lain ader cmtu?? ader? ader? hihihi..ader sg.congkak, gabai tekala sumer ok..

    memana perumahan beli mesti ader pro & con, just mana yg con kena slowly adapt la no choice.. yg penting kita beli yg the best yg suit our needs..

    tp bkn bermakna org kata mahal xde kemudahan tu sumer aku x sokong.. lain org lain keperluan, klau yg pg kerja naik train, mmg disadvantage umah ni, duk semenyih nk beli kt langat mmg la kata mahal kn sbb jauh...
    so tgk keperluan memasing sbnrnya..

    akhir kata, sape dh beli umah area sini, nti kita berjiran k.. =) eratkan silaturrahim..
    *btw aku frust x dpt corner lot sbb tuan tanah dh amek awal²... huwaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang patut beli...dah banyak sangat valid reasons :)

      Delete
    2. akupun beli satu.... tp tang kubor cina tuh.... mula2 dulu diorang ckp...dorang akan bina benteng tinggi kasi xnampak sgt kubur tuh...diorang ada ckp kt pembeli lain x????.....respon....respon... wpun mahal tp mmg berbaloi....cuma rugi aku xdpt umah kt seri mas tu rm288 jah...rabu lepas dua tiga org kwn aku baru dpt kunci....

      Delete
    3. a'ah..mmg developer ckp nak buat bentang..corner lot mmg susah..ok..nanti kita berjiran ek...

      Delete
    4. biasa la, mmg perangai org mcm tu, smua nk comlpain, mahal la, xde kemudahan awam,dkt kubur cina la,yang pnting siapa yang dah beli hanya org tu saje yang tau nilai sebenar.rumah flat pn harga dh rm100k keatas
      nasib baik jualan dibuka untuk bumiputra shj,klu open utk smua org melepas kte org bumiputra

      Delete
    5. masa aku datang office Dev tu.. memang aku ada tanya berkenaan dengan kubor cina tu.... tp dorang mcam xcomfirm jerr nak buat tembok penghadang tu.... macam kite jerrr yang akan ushakan...!

      Delete
  24. baru nak pi book esok....kau org sokong tak?....dah pi tengok ptg tadi....terpaksa beli ni dah takda pilihan....betul la kan rumah dah mahal...tapi yg ni lain sikit....puas hati...dah ambik gambar...mta sokongan

    ReplyDelete
  25. haha..Kite akan jadi jiran nnt,serimass mmg murah,tp bila waktu sekolah jem teruk,waktu pagi,Serimass - klua simpang belok je kanan menghala ke KL mmg jem,klu belok ke kiri kurang skit la.time cuti sekolah jer jln clear,

    ReplyDelete
  26. Àlhamdulillah dapat gak beli sebuah...jiran2 ku... kat taman kita nanti ada surau tak yeee...tak nampak cam developer buat pun noooo....!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup mmg xde surau pun.. maybe kena iniatif penduduk sendiri apply kt perbandaran kajang kot.. ke kerajaan negeri ke pejabat tanah.. xtau la..

      Delete
    2. Bagi aku... tu rumah yang terbaik setelah menilai beberapa perkara yang semua org hadapi....spt jauh...tol...persekitaran...jem... Maklum la aku da merasa 3thn berulang dr Kajang ke Ampang.... Huhhhhhhh....

      Manakala bagi bakal jiran2 sekalian, kita cuba bersepakat dan berbincang utk tambah aapa2 yang patut.... Aku mengharapkan dekat taman tu, Allah memberi keberkatan utk org kita melayu utk hidup aman, sejahtera, dan berjiran secara baik.... Apa2.... Isya Allah kita bakal jiran, perlu berbincang sebaik mungkin.... 2015 Desa Saujana Langat Aku Datang...

      Delete
    3. Insyaallah...komuniti disekeliling pun semua baik-baik.

      Setiap malam disepanjang bulan Ramadhan, masjid batu 14 akan menjemput para ustaz/ulamak dari serata tempat memberi tazkirah 30-45 minit di antara solat terawih.

      Delete
    4. Masjid dkt je.
      tp kt blh cuba mohon surau,
      yg pntg nnt kte mesti bersatu,

      Delete
    5. ye.. betul.. nanti kita bersatu..
      dan.. kita bina rukun tetangga to avoid kes pecah rumah..
      oleh kerna, kawasan sekeliling nanti tidak berpagar.. :)

      Delete
    6. pnah dgr org sembang, kawasan berpagar pun leh apply ngn kerajaan negeri or perbandaran rasanya..

      Delete
    7. Saya setuju untuk apply community gate and security sendiri...just organize

      Delete
  27. Apahal nak buat surau nya...kan Masjid Pekan batu 14 dekat aja? Moh ramaikan masjid...

    Lagi baik buat taman permainan utk kanak-kanak dan tempat keramaian...senang nak buat majlis khawin ke apa ke

    ReplyDelete
  28. 28 June 2013: Developer masih open for sales 10 units: a few 20x75 RM 453K and a few units for semi-d 1-storey 35'x100' RM 541K...ok la tu

    Haah siap iklan kat Mudah.my tu (Jane tu one of the property managers for developer)

    http://www.mudah.my/Desa+Saujana+Langat+Bt14+Langat+Dekat+Ampang-21527938.htm

    Siapa cakap tempat ni kurang kemudahan tu?

    Bank boleh pegi stesen minyak Petronas antara Sungai Michu dan Sungai Serai. Atau boleh pergi Ampang, Cheras Batu 9.

    Pasar? Bersepah...Pasar Borong Kampung Sg. Serai ada, pasar mini ada, pasar basah ada (Pekan Batu 14, Pasar Sungai Lui, etc.), pasar malam Kampang Sg. Serai. Pasar-raya? Boleh pergi Ampang (Aeon Big, Ampang Point), Cheras (Giant). Tak jauh mana pun.

    Hospital/klinik? Hospital Ampang, Hospital Ampang Puteri, Klinik Kesihatan Pekan Batu 14 (dekat jer dengan Masjid Pekan Batu 14 kurang 1km dari Desa Saujana Langat)

    Tempat Riadah/Suka-suka...banyak contohnya...Sungai Congkak, Look-out Point Ampang...dekat masjid pun ada Padang Awam Langat seberang jalan Klinik Kesihatan Pekan Batu 14. Taman Rimba Ampang.

    Sekolah? SK Tun Abdul Aziz Majid, SMK Abdul Jalil, SJK(C) Batu 14, SR Agama Pekan Hulu Langat, semua dekat aje.

    Masjid/surau? Moh ke Masjid Pekan Batu 14, kuliah/taskirah maghrib sentiasa ada.

    Makan-makan? Bersepah..contoh Belanga Bistro dekat Padang Awam Langat.

    Kalau bus transport lalu hingga Jalan Hulu Langat-Pangsoon (Sungai Congkak) akan melalui MRT Cheras Batu 9...Kalau bus transport ke arah Ampang tu belum ada lagi..tapi aku pasti yang pilih Desa Saujana Langat ni asalnya terpaksa ulang-alik jauh dari tempat kerja di KL. So, mesti ada transport sendiri nak duduk dekat dengan tempat kerja di KL.

    Tol pun x de nak ke KL atau ke Kajang (kalau x lalu SILK highway tapi terus ke Saujana Impian interchange dekat Tesco Kajang). Nanti ada lebuhraya baru sambungan KLORR terus ke Karak bypass MRR2 ada exit masuk Taman Rimba Ampang. Tapi tengah jadi isu panas lagi sebab lebuhraya baru ni akan merentasi Selangor State Park, hutan simpan dan tajahan hujan utama sekitar Hulu Langat.

    Kubur Cina? Ala x besar mana pun sampai aku datang situ pun x perasan ada kubur cina kat tepi perumahan baru ni hahaha...mungkin boleh mintak alihkan ke tempat lain kot kalau waris setuju (dengan kos)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betultu,sape kate kurang kemudahan.
      Siapa yang dah beli shj yg tau nilai kwsn perumahan ini.

      Delete
    2. betul....betul...betul...
      vote for desa saujana langat....

      Delete
  29. insyaAllah sesama kita bersepakat semua boleh buat...

    ReplyDelete
  30. Minat dengn property ini, mcm mana nk beli? Masih available lg ke? Monthly brapa? Brapa kna standby duit? Sorry sbb tiada pengalaman beli rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuan boleh cuba call developer...nombor ada kat posting sebelum ni.

      Delete
  31. Assalamualaikum....

    Sesiapa yang da beli rumah kat situ...leh add friends kt facebook : https://www.facebook.com/desa.saujanalangat
    Apa2 nanti leh berbual n bincang.... gambar update progres umah terbaru pun ada.....
    SALAM BERJIRAN


    SAMA2LAH KITA ERATKAN HUBUNGAN SILATURRAHIM.... AMIN

    ReplyDelete
  32. Salam semua. Sy nk tny kalau sy booked rmh cth nya rmh semi D byr 5k. Tba2 loan xllus. Duit yg kta booked dpt smla x. Tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'slm, tuan blh tanye kat developer blik. klu x slh developer bg blik cuma developer amek 10% dr duit booked klu kte cancle rumah.

      Delete
    2. kebiasaannya...kalau cancel booking sebab loan tak lepas kita akan dapat balik duit deposit...cuma ada sedikit tolakan untuk kos pengurusan pihak developer. ada setengah developer pulak letak syarat at least 2 bankers reject permohonan loan baru boleh refund.


      Delete
    3. Can developers collect booking fee or deposit?

      The sale and purchase agreement (Schedule G, H, I or J) as prescribed by the Housing Development (Control and Licensing) Regulations, 1989 (the Housing Regulations) provides very clearly how the purchase price is to be paid. The first 10% is payable immediately upon the signing of the sale and purchase agreement (SPA), not before.

      No collection of any payment is allowed before the SPA is signed. Deposit, booking fee, advance payment, administration charges are just some of terms used by some devious developers in their vain attempts to circumvent or contract out of the Housing Regulations and to confuse, mislead and convince nave house buyers especially the first-timers.

      Collection of any payment by a housing developer before the signing of the SPA is an offence. This is very clear under the Housing Regulations and it does not matter what the developer calls it.

      http://bit.ly/12hgdmr

      Delete
    4. burn RM1000.00 dari booking kalau tidak berjaya

      Insya-Allah petang ni saya nak tengok rumah
      baru nak tengok

      Delete
  33. Ok.trma kasih byk2 atas info yg diberi. Td da cl dorg kta akn burn rm500. Igt nk pegi pjbt tu hr ni tp sbb nk bli gna loan brsma esok bru nk try pegi sma2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok....rugi kalo xbeli....gud luck

      Delete
    2. okla tu masih dpt rm 4500 drpd x dpt lgsg..hehe

      Delete
  34. tapi still jem kuar masuk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua tmpt jem bro,
      time sekolah je teruk,sbb sek sri suria,
      biasa la org kaya anta ank pg sek.
      time cuti sek jln clear bro...
      area semenyih pn jem teruk,
      sg buluh pn jem teruk,
      xnk jem sewa atau beli rmh sblh opis,

      Delete
    2. Jem tetap jem, bro...KL selalu jem...tapi dalam kes aku...dah x jadi isu sebab dah dekat dgn ofis di Keramat bila rumah dah siap dan boleh diduduki. Sekarang jauh sgt ulang alik lebih 35km...buang masa 1 jam ke ofis waktu morning prime time.

      Delete
  35. sape yang pernah tinggal arae batu 14, boleh komen kalau pg keje area kl....ikut jalan mana satu lagi baik...ampang atau cheras kajang.....i mean keje area damansara k......

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tinggal di batu 14 dan juga pembeli rmh ni,
      dan saya juga bekerja di damansara,
      klu naik moto ikut cheras-klua rmh 7.30 pg smpi opis dlm 8.15,
      klu kete plk ikut jln ampang msk DUKE,msk AKLEH pn blh-klua 7.00 blh smpi opis sblm 8.30.
      time cuti sek nk bwk kete ikut jln cheras pn ok sbb jln clear.

      Delete
    2. oowhh...iye k....tq for info

      Delete
  36. Replies
    1. Ms sy booked sblm puasa hr tu tgl 6 unit je double storey 20x75. Hrga RM450. Skrg xtau la ada ke xlg.

      Delete
  37. untungla sapa beli awal harga 390k jer..aku booking 5k harga 400k..skang tgh submit loan..hrp2 berjaya !

    ReplyDelete
  38. Salam perkenalan. Saya pun ada gak singgah utk tgk progress umah.. so far Alhamdulillah.. setakat ni dalam 60% siap utk barisan pertama dan yg dpn padang permainan. Hopefully sumernya bjalan lancar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. takde ke org nk update pic umh

      Delete
    2. pic kat fb https://www.facebook.com/desa.saujanalangat

      Delete
  39. Mak ooi,

    Harga 20'x65' dah jadi RM450K (Sept 2013)...dulu beli RM390K (July 2013)

    Ada lalu beberapa kali ...tengok semua 20'x65' dan 20'x75' dah naik foundation....dua blok berdekatan entry utama sudah 50-60% siap...blok 20'x65' yang hujung sekali masih tahap foundation lagi...tapi 20'x75' sudah berdinding block simen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM450k tu utk 20'x75' bukan 20'x65'......

      Delete
    2. Betul...cuma aku tengok ni dari agent 20'x65' @ 450K http://www.iproperty.com.my/propertylisting/2277355/hulu-langat-2-sty-terrace-link-house-forsale

      Delete
    3. Biasa la klu agent dh mula msk harga margin sure tinggi punye, ni dh kira rmh second la.dlm iproperty dgn mudah pn agent dh mula advertise.

      Delete
  40. SALAM...ade sesapa beli umah 20x65 ?? ade kene bayar loan legal fee ke?? berapa yek utk rumah rm400k ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy salah seorg pembeli 20x65 @ 390k.. setahu sy xde price yg 400k.. unless phase II @ 450k

      Delete
    2. legal fee ader 2 x silap.. ngn developer ngn bank.. yg developer x silap diorg absorb..so kita x bayar.. ngn bank mmg kena bayar just bayar cash or masuk loan... tgk kita deal ngn bank cmna.. klau x silap aku la..

      Delete
  41. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  42. Salam.. ade lagi x unit 20x65 yg dari developer? ape contact developer eh?

    ReplyDelete
  43. apesal aku beli 20x65 rm400k ?? pemaju masuk poket rm10k ?? byk kot rm10k..bleh beli grill/lampu kipas/kicthen kabinet kot..ni sape lak tny contact developer ni??baca artikel kat atas la,ade tulis kot..baca pun malas ke???

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni apehal marah2 ni?? period ke kak?? nah

      BELMAS JOHAN SDN BHD
      Tel: 03-8724 3133

      Delete
    2. sabar yer.. mana2 ada kekeliruan sila contact Jane directly :-)

      Delete
    3. 400k..? masa saya pergi ke pejabat Dev dulu...dorang ada cakap, yang ada sesetengah rumah dia mepunyai lebihan tanah....so harga dia pun ader lebey skit lerrr.... tp nak jawapan yang terbaekkk.... call lah sendiri Dev untuk kepastian... :-0

      Delete
  44. Ada lagi ke.esok baru nk contact devlper

    ReplyDelete
  45. salam...semalam sya d pergi tapak projek tgok rumah yg sya beli...tapi sya x kluar tgok dr dalam kereta......husband yg tgok rumah kami......utk double story ada sebaris yg dah siap painting.....window dh pasang.....cuma nak komen kaler yg dia pakai x sama mcm gambar...sya tgok dlm gambar warna light grey tp dia guna warna hijau pucuk pisang yg lembut....so far lagi cantik dr gambar asal.....usah risau...yg beli double story tu...ok je.....sya lak menyesal lak beli semi d.....sbb husband tgok keluasan setiap bilik lagi kecik dr yg double story.....tp x pe lah dah beli pn......yg lain utk double story byk dah pasang window.....ok la tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesiapa yang da beli rumah kat situ...leh add friends kt facebook : https://www.facebook.com/desa.saujanalangat
      Apa2 nanti leh berbual n bincang.... gambar update progres umah terbaru pun ada.....
      SALAM BERJIRAN


      SAMA2LAH KITA ERATKAN HUBUNGAN SILATURRAHIM.... AMIN

      Delete
  46. Salam ..guy's ....baru tgk development rumah smlm ..in progress Alhamdulillah ..ermm cuma rasa macam kecik je ...tapi dah beli ...kena la adapt apa yg ada ... jalan masuk tu ada kubur hehehe...so selamat berjiran ...hope dapat duduk ikut plan ...any way tanah kat KL ni dah mmg mahai tahap gaban ...so terima lah seadanya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuuu.... saya pun baru tngk rumah smalam... tp kalu tngok dari tepi jalan memang nampak kecik jerrr.... tp bila saya masuk dalam rumah tngk sendiri... hilang jugak laaa rasa bayar tiap2 bulan(tapi smlam jer laaa..huhuuhuhuu). then mcm satu rumah jgak laa saya tinjau... yang pling saya suke rumah kite part dinding atas, dia tinggi arr...so rumah nampak luas jugak laaa.. tp x tangkap gambo laaa plak... ye arr slmat berjiran lerr kite... :-)

      Delete
  47. Ada projek perumahan baru di Batu 14, Hulu Langat....Taman Wawasan (betul-betul bertentangan dengan Taman Desa Saujana).

    ReplyDelete