17 August 2013

Kondo Untuk Disewa DI Batu Caves (Kemasukan Segera)

Apartment Semarak Condo kat Taman Raintree, Batu Caves untuk disewa...boleh masuk mulai September 2013. Terletak berhampiran MRR2 dan Jalan Kuching.

Kelengkapan Rumah:
* Tingkat 13 (balkoni menghadap Kg Nakhoda/Selayang)
* 926 sft, 3R/2B
* 15-20 minit berjalan kaki ke stesen Komuter Batu Caves
*  Partly Furnished - lampu, kipas siling di ruang tamu dan setiap bilik, rail langsir, water heater untuk setiap bilik air
* Rumah dilengkapi grill untuk pintu utama dan tingkap
* Built-in kitchen cabinat
* 1 covered parking (berhampiran dengan lif bangunan)

Fasiliti Kondo:
* Parking dan Lift Access Card (boleh naik ke tingkat rumah sendiri sahaja)
* Kolam renang
* Taman Permainan kanak-kanak
* Gym
* Jakuzi dan Sauna
* Kafetaria, Laundry & Kedai Serbaneka

Sewa sebulan: RM1,200
Deposit: 2 bulan sewa + 1/2 bulan untuk api/air

Telefon:
Hisham 012-2233616

Pintu masuk & dapur (kitchen kabinet tengah buat)..

Dapur, yard, tandas & bilik tidur

4 unit lift disediakan

Blok kondo Semarak
Kolam renang kanak-kanak
Taman permainan kanak-kanak
Tadika

Kolam renang dan club house (sebelah kiri)
 
Kedai serbaneka dan laundry





Pandangan dari balkoni rumah






7 August 2013

Suasana Lumayan, BSP - Progress @ 27 Julai 2013

Total keseluruhan ada 4 blok...

2 blok yang mengadap taman tasik/HUKM naik lagi cepat berbanding 2 blok yang mengadap tasik kecik/KLCC.

2 blok baris kiri akan mengadap taman tasik Permaisuri/HUKM


2 blok yang masih rendah ni pulak mengadap tasik kecik/KLCC
 

view mengadap taman tasik Permaisuri/HUKM

view mengadap tasik kecik/KLCC
 
projek oleh developer danau lumayan yang baru siap dan dah bagi kunci sebelum bulan puasa lepas....Astana Lumayan Condominium
 

5 August 2013

Ragam Penyewa

Menguruskan penyewa rumah aku di Taman Desa ni memang suatu pengalaman yang menarik. Bayaran sewa rumah memang tak menjadi masalah...tapi jika terlewat, dia akan telefon aku segera dan meminta maaf. Itu perkara biasa...tapi yang luar biasa...kalau lewat dekat sebulan, dia siap offer akan bagi duit sewa lebih. Ada masanya sampai extra RM100 dari jumlah sewa bulanan.

Lagi satu, bayar bil api-air. Sebab terlampau sibuk dengan kerja agaknya...pernah beberapa kali mintak aku tolong dahulukan duit sendiri untuk bayar bil-bil tu. Mula-mula memang geram sebab dah jadi satu hal pulak nak kena keluar duit poket sendiri. Tapi bila bayar balik, penyewa ni akan bayar lebih jugak...contoh kalau jumlah bil api-air yang aku bayar tadi RM72...dia akan genapkan jadi RM80.

Memang pandai penyewa ni amik hati aku. Dan disebabkan inilah sekarang aku okay je kalau dia lewat bayar sewa rumah atau mintak tolong uruskan bayaran bil. Lagi pun bukan kena pergi kaunter pun...semua bayar bil ni aku buat melalui internet je.