14 April 2014

Taman Wawasan - Hulu Langat

Taman Wawasan, satu lagi projek perumahan baru dan telah dibuka untuk tempahan. Terletak di bukit Ampang (kawasan Hulu Langat).

Tapak projek ni terletak betul-betul berhadapan dengan Taman Desa Saujana yang pernah saya siarkan dalam blog ni pada tahun 2012 (sila klik sini).



Maklumat berkaitan:

* Taman Wawasan (Batu 14, Hulu Langat)
* Rumah teres 2 tingkat (30 unit sahaja)
* Saiz bermula dari 20 x 71.5 hingga 20 x 122 kaki
* Harga bermula dari RM475,000-RM750,000 (tak ada diskaun)
* Tarikh jangka siap: Oktober 2015
* Hakmilik kekal dan Rezab Melayu
* Kos Guaman ditanggung oleh Pembeli

Nama Pemaju: Cergas Puri Sdn Bhd
No. Telefon: 03-3344 9332, 016-348 8300, 012-232 7296

 
Lokasi Projek


 
Berdasarkan pelan unit pihak pemaju, setakat 13/04/14 hampir separuh daripada keseluruhan 30 unit telah habis ditempah.

Tapak projek @ 13/04/14





7 comments:

  1. Syarikat pemaju ni ok x?? Nk try tgok rumah contoh..tp xde..tgh mencari rumah untuk dibeli area hulu langat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu pernah developer ni apa projek lain yang dah siap..tapi dah lupa jawapan dia :).

      sebagai rujukan, untuk subsale rumah teres 2 tingkat 20x55/60 (interrmediate) di kwsn hulu langat (cth Taman Mas, Perkasa Indah dan Lagenda) dijual dalam RM430k ke atas.

      Delete
  2. Nk mintak pandangan..Da try kol developer ni..dia mintak 10k utk booking...10% deposit..harga rumah rm480k..kalau loan xlulus, burn harga booking 10k tu...rsa berpatutan n berbaloi x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak berbaloi..tu maknanya developer nak makan duit free.

      Delete
  3. salam..actually sy follow project ni since terbaca dlm blog ni..dan pergi tgk site..skrg dah naik smpi 1st floor..even rumah belom 100% jual..developer managed to proceed with their own cash..one of project yg developer penah buat..Boulevard Kondo, Ampang,,..dekat belakang JPS tesco Ampang tu..
    skrg sy msih tggu loan approved,,tp sy belom byr booking...kalu loan x lepas 1% akan forfeit based on harga rumah yg kita beli..so sy kauntim dgn bank and developer utk submit case dl..tgk kalu loan boleh lulus..kalu lulus baru sy letak booking..mmg rugi kalu x lulus...sy advise try call bank and developer discuss...Insha Allah bole..

    ReplyDelete
  4. Salam alayk. Minta maaf. Saya ada dengar masih ada lagi unit2 di taman ni yang owned by land owner. In case encik ada info tentang land owner ni, mohon share dengan saya boleh ke? Kalau boleh nak deal terus dengan land owner. Tak nak deal dengan agent. Terima kasih :)

    ReplyDelete
  5. Salam alayk. Minta maaf. Saya ada dengar masih ada lagi unit2 di taman ni yang owned by land owner. In case encik ada info tentang land owner ni, mohon share dengan saya boleh ke? Kalau boleh nak deal terus dengan land owner. Tak nak deal dengan agent. Terima kasih :)

    ReplyDelete