12 May 2013

Desa Saujana Langat - Progress @ 5 May 2013


Gambar progress untuk projek Desa Saujana Langat, Batu 14 Hulu Langat.

Rumah teres 2 tingkat

Pandangan dari jalan utama

Hari Ahad pun bekerja..

Sekolah rendah dan masjid berhampiran...

kat sebelah kiri tu sekolah rendah...ni pandangan dari tapak projek

...depan sikit je dari sekolah tadi ada masjid jamek Batu 14

di seberang jalan taman Desa Saujana Langat ni tadi ada orang tengah buat site clearance…tapi tak tau untuk projek apa..






12 comments:

  1. Terima kasih dengan gambar-gambar terkini... Tapi tak cover semua contruction area especially berdekatan cerun arah utara.

    ReplyDelete
  2. cuba juga..tapi tak mampu nak kena menapak jauh ke atas. masa tu kereta kena parking kat bawah sebab tepi jalan dah sempit

    ReplyDelete
  3. Aiseh, baru baru ni ada masalah menyebabkan sebelah laluan ditutup di Jalan Hulu Langat yang menyambungkan Ampang dan Pekan Batu 14...laluan utama tu... Ada juga berita online "More needs to be done to mitigate flashfloods, landslides and traffic jams in Hulu Langat" http://thestar.com.my/metro/story.asp?file=/2013/3/29/central/12854332&utm_source=also_see&utm_medium=link&utm_campaign=TSOL_AS_NEWS_Widget

    ReplyDelete
  4. ada unit kosong lagi ke setakat ni?

    ReplyDelete
  5. AnonymousMonday, 27 May, 2013
    boleh try call developer..

    i) Double Storey Terrace House 20' x 65' from RM 390,000 onwards (Sold Out )
    ii) Double Storey Terrace House 20' x 75' from RM 453,000 onwards
    iii) Single Storey Semi-Detached House from RM 492,000 onwards

    BELMAS JOHAN SDN BHD
    Tel: 03-8724 3133

    ReplyDelete
  6. unit yg masih available tu ada yg facing kubur cina tak?

    ReplyDelete
  7. Ada x no contact hp developer...

    ReplyDelete
  8. takde. dah try call ofis developer?

    ReplyDelete
  9. 28 June 2013: Developer masih open for sales 10 units: a few 20x75 RM 453K and a few units for semi-d 1-storey 35'x100' RM 541K...ok la tu

    Haah siap iklan kat Mudah.my tu (Jane tu one of the property managers for developer)

    http://www.mudah.my/Desa+Saujana+Langat+Bt14+Langat+Dekat+Ampang-21527938.htm

    ReplyDelete
  10. Desa Saujana Langat ni OK siap double-storey dan semi-d 1-storey lagi...mana nak dapat...Taman Saujana Ampang yang baru tu pun dah >RM500K...

    Kalau nak tunggu kemajuan RRI Sungai Buloh milik EPF tu lama lagi nak nampak batang hidungnya...itu pun x tau affordability sebab dekat sgt dengan Damansara (kawasan harga tanah tinggi, dengarnya EPF melalui developer utamanya beli RM22.50 per sq ft atau RM2.3bil)

    http://www.starproperty.my/index.php/property-news/epf-development-of-rri-land-should-be-an-affordable-housing-project-heres-why/?utm_source=TSOL&utm_medium=widget&utm_campaign=epf-development-of-rri-land-should-be-an-affordable-housing-project-heres-why

    ReplyDelete
  11. Untuk pengetahuan...Ada lebuhraya baru dalam perancangan KLORR antara Hulu Langat dan Karak bypassing MRR2..ada exit melalui Taman Rimba Ampang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'a...ada lebuh raya baru.... lebuhraya suka (SUKE) bertemu duka (DUKE)

      Delete